joi, 28 martie 2013

Custodia comună: o soluţie inteligentă sau un plan problematic ?


În ultimii ani, custodia fizică și custodia comună legală au căpătat o popularitate deosebită, ca metode de îngrijire a copilului după divorţ. În vreme ce instanţa are ultimul cuvânt în privinţa deciziilor asupra custodiei, negocierea aranjamentului custodial este realizată fie cu ajutorul mediatorului sau al unui avocat specializat. 
Custodia comună fizică se referă la dreptul părinţilor de a locui împreună cu copiii. Custodia fizică împărţită, poate lua multe forme, de la petrecerea vacantelor de vară la tată iar restul anului la mamă, la pendularea între casele părinţilor. Copiii au două locuinţe principale chiar dacă timpul petrecut în fiecare dintre ele, diferă.
Custodia legală comună, în afara sensului dezbătut în acest articol, se referă la împărţirea responsabilităţii, indiferent de locul în care stau copiii, în privinţa luării deciziilor în legătură cu bunăstarea copilului, acestea incluzând școlarizarea, starea de sănătate și educaţia religioasă. În mod frecvent, părinţii divorţaţi împart custodia legală, fără a o împărţi și pe cea fizică.
Când mediatorii specializaţi în divorţ lucrează cu cuplurile, încearcă să faciliteze ajungerea la un acord între părinţi, evitând folosirea termenului de custodie pe cât posibil, pentru a nu aprinde spiritele. În acest articol, cu toate acestea, termenul de custodie va fi folosit pentru a da o imagine clară a lucrurilor.

De ce custodia comună a câștigat popularitate?
Un motiv probabil este că bărbaţii și femeile au realizat faptul ......................................

Sursa - http://blog.arpcc.ro/2013/03/custodia-comuna-o-solutie-inteligenta_27.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu